Meld je hier aan voor m'n E-zine & OpvoedTips   

   

GRATIS OpvoedTips  

Ja, stuur mij Joyce'
praktische OpvoedTips.


Ruim 1500 anderen bestelden m'n e-book al. 

Nu met extra cadeau:
E-Boek
'Geniet nóg meer van je kind -
5x5 OpvoedTips'.


Vul hierboven je naam
en e-mailadres in.

Je gegevens zijn veilig bij mij.

   

Neem contact met me op.  

   

Wat vinden anderen van m'n e-boek & e-zine?  

'Je tips i.v.m. opvoeden zijn goud waard. Ik heb er al veel aan gehad.'
Mw. B. van Rompaey

'Super bedankt voor  je mailtjes, alsof je weet wat er leeft! Erg nuttige info en praktische tips.'
Mw. C. Miesen-van Zandvoort

'Het e-book leest prettig en er staan bruikbare tips in. Dankjewel!'
Mw. E. Sluijsmans

'Ik vind de opvoedtips uit het e-zine duidelijk, handig en toepasbaar.'
Dhr. P. Bartelink, Ulestraten

'Zeer informatief. Duidelijk omschreven en makkelijk toepasbaar. Ik lees het e-zine graag.'
Mw. D. Spee

'Complimenten, erg professioneel. Getuigend van inzet en passie!'
Dhr. dr. R. Frings

Klik hier voor meer info.

   


Mijn naam is Joyce Akse. Ze noemen me ook wel eens 'de Limburgse Supernanny'. 

In het kort: Ik ben opvoedcoach & psycholoog, gepromoveerd in de sociale wetenschappen én ik ben moeder van 3 kinderen. Bij mij vind je dan ook een combinatie van gedegen kennis en een schat aan ervaring. 


Als moeder vind ik het belangrijk dat m'n 3 kinderen (fotootje rechts) op een fijne, veilige en liefdevolle manier kunnen opgroeien. Ik probeer hen dagelijks te laten merken hoe blij ik met hen ben door hen te knuffelen, aandacht te geven en er 'gewoon' voor hen te zijn. Ik ben dan ook ontzettend blij dat ze er zijn en heb ze ook heel graag om me heen.

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi en ideaal, maar ook ik heb ervaren dat opvoeden niet altijd leuk en makkelijk is. Ook ik ken dagen, waarop opvoeden veeleisend en zwaar aanvoelt. Dat gevoel had ik vooral op dagen, waarop ik zelf te weinig geslapen had, moe was, stress ervoer, veel dingen tegelijk moest doen ed. Op die dagen was ik prikkelbaarder, reageerde ik eerder kortaf en schoot ik sneller uit mijn slof. Allemaal reacties waar ik zeker niet trots op ben en waar ik al gauw spijt van had. En dat terwijl ik als geen ander weet hoe belangrijk het is om rustig te blijven als je je boos of gefrustreerd voelt... Nou kan ik natuurlijk zeggen dat ik als opvoedcoach ook maar een mens ben, maar als ik me in zo'n situatie bevond, voelde ik me er achteraf altijd behoorlijk vervelend en schuldig over... 

Gelukkig heb ik inmiddels geleerd hoe ik deze reacties doorgaans kan voorkómen én hoe ik op de rem kan trappen, als het toch nog eens gebeurt. Dat maakt namelijk dat ik sneller weer op een meer positieve en liefdevolle manier kan reageren. Want ik weet als geen ander dat als ík rustig blijf zij ook eerder rustig worden en eerder voor rede vatbaar zijn. Als opvoedcoach wil ik jou als ouder graag leren hoe je er zélf voor zorgt dat je kind gezond, gevarieerd en genoeg eet, dat je kind voldoende slaapt en/of dat je kind goed naar je luistert (zonder dat jij eerst moet schreeuwen, zeuren of dreigen). Positief opvoeden is bij uitstek een opvoedstijl, die jou daar adequaat bij helpt. Positief opvoeden zorgt er namelijk o.a. voor dat jij je als ouder minder zorgen hoeft te maken om het nu nog moeilijke gedrag van je kind (niet eten / niet slapen / niet luisteren / niet zindelijk zijn), omdat dat lastige gedrag haast als sneeuw voor de zon zal verdwijnen. Verder weet je door op een positieve manier je kind op te voeden hoe je voorkomt dat je kind niet goed eet, slaapt of naar je luistert én hoe je stimuleert dat je kind dat wél doet. Hierdoor merk je al gauw dat je weer op een fijne manier met je kind omgaat, dat de band met je kind verbetert en dat je meer kunt genieten van je kind. Door jullie fijne onderlinge band en de positieve manier van opvoeden ontwikkelt je kind zich tot een gelukkig en veerkrachtig persoon. Dat wil jij toch ook...!?! 


⇒ Wil je ook leren hoe je rustig blijft tijdens lastige opvoedsituaties?
⇒ Loop jij thuis tegen één of meerdere lastige opvoedsituaties aan en/of maak je je zorgen over je kind?
⇒ Heb je kleine of grote opvoedvragen op het gebied van (niet) luisteren, eten of slapen?
⇒ Wil jij je kind (0-16 jaar) ook het liefst op een positieve, liefdevolle en constructieve manier opvoeden?

Klik dan hier om te lezen hoe ik je daarmee kan helpen.

Met vriendelijke groet,
Joyce Akse


P.s. 1: Scroll verder naar beneden om meer te weten te komen over m'n achtergrond, opleiding en werkervaring.
P.s. 2: Klik hier om meer te lezen over 'Joyce in de media'.
P.s. 3: Klik hier om te lezen wat je van mij als 'opvoedcoach & psycholoog' mag verwachten

 

 


Curriculum Vitae
Joyce Akse heeft psychologie gestudeerd aan de universiteit Maastricht (UM) en is gepromoveerd in de Pedagogiek aan de Universiteit Utrecht (UU). Haar promotieonderzoek ging over de ontwikkeling van persoonlijkheid en probleemgedrag bij jongeren. Na haar promotie heeft ze gewerkt als onderzoeker in de Pedagogiek (UU), als docent bij de opleidingen Psychologie en Geestelijke Gezondheidkunde, als onderzoeker bij Centrum Brein en Leren en als onderzoeksmanager bij een grootschalig onderzoeksproject in Maastricht (UM), ze werkte mee aan diverse projecten, zoals Peuter-Pret en MOVeBaby (MUMC+), ze werkte mee aan het schrijven van een projectaanvraag en ze werkte als gedragswetenschapper bij Terra Nigra, praktijkschool in Maastricht. Sinds 2022 werkt ze (naast haar bedrijf) met veel plezier als psycholoog (Kind & Jeugd) bij PSY-Care in Valkenburg. 

In 2013 heeft ze haar bedrijf 'Akse Coaching – Opvoedcoaching & Opvoedadvies' opgericht en sindsdien werkt ze met veel plezier en enthousiasme samen met ouders om het plezier in hun opvoeding terug te brengen. 

Joyce is PSYCHOLOOG NIP, ze is in het bezit van haar Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD) en Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). Daarnaast is ze o.a. officieel geaccrediteerd om opvoedingsondersteuning volgens Triple P te mogen geven aan ouders van kinderen én tieners en heeft ze de training voor het geven van OpvoedParty's met succes afgerond (incl. Terugkom-, Inspiratie- en Opfrisbijeenkomst; Lunamare). Verder volgde ze de cursussen 'Adviseren over veilig slapen' (VeiligheidNL), 'Signaleren postpartum depressie' (Trimbos-instituut), 'Signaleren depressie' (Trimbos-instituut) en de opleiding 'The Happiest Baby' (Happiest Baby Educator Certification Program). Daarnaast is Joyce gecertificeerd ACT-therapeut met aanvullende specialisatie ACT4Kids. 

Naast haar werk is Joyce moeder van een zoon ('10), een dochter ('12) en een zoon ('16). In haar vrije tijd speelt ze klarinet en heeft ze zich jarenlang actief ingezet in het verenigingsleven als bestuurs- en commissielid, als lid van de MIK OuderCommissie Eijsden en als vrijwilliger in de Heuvelland Bibliotheek Eijsden. In haar vrije tijd houdt ze van lezen, wandelen en reizen. N.B.: Op dit moment heb ik helaas geen ruimte voor een stage- of werkervaringsplek voor pedagogen, psychologen of opvoedcoaches (in spe).
Wil je graag m'n NIEUWSTE waardevolle & praktische opvoedtips ontvangen?

Helemaal GRATIS én vrijblijvend.

Klik dan hier om er meer over te lezen. 


  

www.aksecoaching.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 06 - 11 107 102 | Laatste update: 2023.